sobota, 26 stycznia 2013

Bigos z cebuli

Hu hu ha! Mróz trzyma, nie odpuszcza.
Na zmarznięte kości i wygłodniałe brzuchy - bigos z cebuli!
Szybki i pyszny! Idealny na rozgrzanie.



3 duże cebule
1 duża papryka czerwona
1 laska kiełbasy (np. leśnej)
3 łyżeczki przecieru pomidorowego
1 liść laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
oregano, sól, pieprz



Cebule pokroić, dusić pod przykryciem z niewielką ilością oleju. Dodać pokrojoną paprykę, a gdy zmięknie - przecier pomidorowy, liść laurowy i ziele angielskie. Jeśli jest zbyt suche, podlać wodą.
Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę kiełbasę i dodać do warzyw.
Na końcu doprawić solą i pieprzem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz